Voetbalvereniging HOSV
Hoogwoud Opmeerse Sport Vereniging

welkom bij voetbalvereniging HOSV

de gezelligste vereniging van Opmeer

Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

HB Bouw Opmeer

www.hbbouwopmeer.nl

25 Jaar G-voetbal gevierd bij HOSV

DSC06920.JPGDe afdeling G-voetbal bij HOSV bestaat 25 jaar en dat werd gevierd. Burgemeester Nijpels opende de dag met een mooie speech en een mooie financiële bijdrage voor de club. Hij had gebeden voor mooi weer, vertelde de burgemeester aan zijn toehoorders. Dat heeft geholpen, want een vlekkeloze organisatie werd ondersteund door prachtig weer. Sponsor Pronk Dakkapellen stortte tussen de bedrijven door ook nog eens € 250,- ten gunste van het G-voetbal in Opmeer. Voor alle G-voetballers, groot en klein, was een mixtoernooi georganiseerd met verschillende onderdelen en dat werd met plezier en een klein beetje fanatisme beleefd.
Marieke Wever, specialist aangepast sporten van Sportservice West-Friesland:  "Voetbal is populair voor iedereen en automatisch dus ook voor deze doelgroep. Je moet mensen dan ook de mogelijkheid geven om deel uit te maken van een team. Het teamgevoel geeft vaak de sociale contacten die mensen nodig hebben en zo is een teamsport ideaal om aansluiting te vinden bij de maatschappij en om het zo mogelijk te maken dat iedereen zijn of haar eigen plaats heeft.” Het gaat niet alleen om de sport en dat heeft mede-oprichter Willem Stuifbergen goed begrepen. Zijn streven om een stukje geluk in het leven te brengen van zijn voetballers is wat hem betreft geslaagd. Helaas moet hij zijn taken om gezondheidsredenen doorgeven aan zijn opvolgers. HOSV is door de jaren heen uitgegroeid tot de voetbalclub met het grootste bestand G-voetballers in de regio. Inmiddels spelen er 3 teams competitie. Twee seniorenteams en een juniorenteam. De kleintjes trainen iedere zaterdagochtend. Voor mensen die interesse hebben om aan te  sluiten bij HOSV is er altijd de mogelijkheid om eens te komen kijken en zelfs om eens mee te trainen.
De club HOSV heeft haar waardering uitgesproken voor de inzet van Willem Stuifbergen en heeft de KNVB gevraagd hem een blijk van waardering te geven. De KNVB  stuurde Zweitse van der Woude, die hem voor zijn totale verdienste voor het G-voetbal de Zilveren Waarderingsspeld van de KNVB mocht uitreiken. Hij liet de vrouw van Willem Stuifbergen, Lies, hem de speld opdoen. (Foto) Volgens de omstanders een meer dan terechte beloning voor een man met een groot hart.

agenda
sponsors