Voetbalvereniging HOSV
Hoogwoud Opmeerse Sport Vereniging

welkom bij voetbalvereniging HOSV

de gezelligste vereniging van Opmeer

Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

HB Bouw Opmeer

www.hbbouwopmeer.nl

Thessa Schouten en 'Ieder Zijn Werk' steunen HOSV

Thessa_en_Viggo_Schouten.jpgViggo en Thessa Schouten

Soms brengt het een, het ander weer binnen. De plaatsen waar een G-pupil kan voetballen zijn dun gezaaid in Noord-Holland, dat merkte Thessa Schouten toen ze haar zoon Viggo wilde laten voetballen. Kilometers buiten haar woonplaats Heerhugowaard vond ze de dichtstbijzijnde club, HOSV in Opmeer. Een club met maar liefst 4 G-teams, 2 seniorenteams, een juniorenteam en een team voor de pupillen, het team waar haar zoon nu iedere zaterdag voetbalt. Het bleek een club met veel betrokkenheid van zowel ouders als het bestuur en dat sprak haar aan. Bovendien is het er nog gezellig ook en dat was mooi meegenomen.

Als re-integratie en jobcoach werkt ze vanuit huis met mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychische klachten om hen een (nieuwe) plek te geven in de maatschappij. Haar klanten kunnen als vrijwilliger maar ook in loondienst aan de slag. Thessa probeert voor elk persoon de meest geschikte plek te vinden om ieders eigenwaarde en het levensgeluk te vergroten. Ze heeft de broodnodige affiniteit met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo trok ze in haar jeugd regelmatig op met haar buurjongen, die verstandelijk beperkt was en ze is moeder van een kind met het Downsyndroom. Daarom geniet ze extra van het werken met de ‘wajongers’, die ze door haar werk  weer het vertrouwen in de eigen mogelijkheden geeft die ze zo nodig hebben.

Mede door Thessa is haar werkgever ‘Ieder Zijn Werk’ uit het Friese Nijhuizum sponsor geworden. Het logische gevolg van hun doelgroep die bij HOSV Friends, zoals de G-afdeling heet, ruim vertegenwoordigd is. Daar moet Thessa zich ook thuis voelen, want de begeleiders bij HOSV proberen bij wijze van spreken, ieder kind het gevoel te geven dat ze een topvoetballer zijn. Over eigenwaarde en levensgeluk gesproken.

agenda
sponsors