Voetbalvereniging HOSV
Hoogwoud Opmeerse Sport Vereniging

welkom bij voetbalvereniging HOSV

de gezelligste vereniging van Opmeer

Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

HB Bouw Opmeer

www.hbbouwopmeer.nl

HOSV trainer René Aaij is nieuwsgierig ambitieus

Drie keer per week loopt René Aaij uit Opmeer op zijn gemak met zijn sporttas aan de schouder vanaf zijn pittoreske woning naar het nabijgelegen sportcomplex van HOSV om daar de training en begeleiding van de selectie te verzorgen. De 36 jarige trainer, opgegroeid in het naburige Sijbekarspel Rene_Aaij_2_-_klein.JPGen samenwonend met vriendin Marleen en hun 2 kinderen Stijn en Moos, staat sinds juli 2015 aan het roer van de club uit Spanbroek.

René is gek van voetbal en zijn ideaalplaatje voor de directe toekomst is een combinatie van zijn huidige baan als docent lichamelijke opvoeding, samen met het vak voetbaltrainer. De komende 2 jaar kan hij zijn ei wel kwijt. De club is zo tevreden over de resultaten en zijn functioneren dat er voor volgend jaar inmiddels ook al een overeenkomst is gesloten tussen HOSV en trainer Aaij. René Aaij loopt al jaren rond bij HOSV en toen hij de cursus TC3 volgde lag het voor de hand dat hij bij zijn eigen club stage zou lopen. Zo draaide hij vorig jaar al het hele seizoen als een soort assistent trainer mee toen de groep nog onder leiding stond van Egidio Oudegroen. In deze situatie is hij ook gevraagd door voorzitter Jan Scheltus om de opvolger van Oudegroen te worden. Die kans heeft hij gepakt, ondanks het feit dat hij het niet ideaal vond dat hij de meeste jongens in het team redelijk goed kende. Het is belangrijk voor hem dat hij de volledige vrijheid heeft gekregen van het bestuur, terwijl dat bestuur hem volledig steunt in zijn manier van werken, maar ook de onvoorwaardelijke steun van vriendin Marleen is van niet te onderschatten belang.

Op de vraag wat hij opgestoken heeft van de trainers opleiding antwoord hij dat je anders gaat kijken naar voetbal. De invloed van de cursus vindt hij vooralsnog beperkt, maar het moet hem helpen zijn eigen visie te ontwikkelen. Hij noemt zichzelf nieuwsgierig ambitieus. Daar bedoeld hij mee dat hij vooral ambitie heeft om hogerop te komen in het vak en dat hij nieuwsgierig is wat en waar het hem zal brengen. Voorlopig heeft hij het uitstekend naar zijn zin bij HOSV en heeft naar eigen zeggen vooral plezier in de omgeving en het team en niet te vergeten de soepele samenwerking met teambegeleider Rick Evers.

Als doelstelling voor dit seizoen zegt Aaij dat hij met deze groep bij de eerste 5 wil eindigen. Aan het begin van het seizoen stelde hij nog dat het ‘linker rijtje’ hoog genoeg gegrepen was, maar de resultaten zijn tot nu toe goed en het zelfvertrouwen neemt toe bij de groep, zodat de lat inmiddels iets hoger ligt. De trainer stelt zelfs dat wanneer we de groep bij elkaar kunnen houden, het niveau vanzelf hoger wordt en daardoor het plezier toeneemt. Hierdoor zou volgens de coach volgend seizoen zelfs de top 3 in de 5e klasse in zicht komen. Met leuke en zinvolle trainingen en extra’s als een avondje voetbalquiz en een gefilmde wedstrijd om te analyseren probeert hij het team te blijven motiveren. Het positief benaderen van het team en van het voetballen, is een must voor hem.

Tot nog toe zijn de behaalde resultaten bevredigend, maar er zat zeker meer in. De verliespartijen in de competitie waren tot nu toe allemaal onnodig vindt de nieuwbakken trainer. Het geloof moet nog groeien bij de spelers en het is voor de trainer een mooie uitdaging om deze mentale groei te bewerkstelligen. HOSV heeft een positief gestemde coach voor de groep staan, met een gezonde ambitie. Als nuchtere Noord-Hollander houdt hij zijn stoutste voetbaldromen nog even voor zich, maar dat hij in de toekomst hoger op wil hoeft niet geheim te blijven. Eerst deze klus maar eens naar tevredenheid afmaken, lekker voetballen en vooral niet te ver vooruit denken.

Foto: Theo Buis

agenda
sponsors