de gezelligste vereniging van Opmeer

Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

Haarlem Kennemerland 1 - HOSV 1

HOSV 1 mocht zondag 28 oktober aantreden tegen Haarlem Kennermerland, voorheen HFC Haarlem. De wedstrijd werd dan ook afgewerkt in het voormalig Haarlem stadion onder het toeziend oog van 14 man op de tribunes. Haarlem Kennermerland begon sterk aan de wedstrijd maar wist in het begin weinig te creëren voorin. HOSV brak een aantal keer goed door maar helaas miste de laatste pass te vaak zijn bestemming. Quint Kolleman scoorde nog wel maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het meeste gevaar bij Haarlem Kennemerland kwam van de kleine linksbuiten. De handige dribbelaar slalomde dan ook behendig door de verdediging heen en stifte de bal over de uitkomende Menno Rohof heen, 1 - 0. Het was echter inmiddels HOSV met het meeste balbezit die het spel maakte. Jimmy Zandbergen stak de bal na een fraaie combinatie op het middenveld door de verdediging heen en het was wederom Quint Kolleman die de bal ditmaal binnen gleed en zo voor rust nog voor de 1 - 1 op het scorebord zette.

Tijdens de rust gaf keeper Menno Rohof aan niet verder te kunnen vanwege zijn arm. Jochem Frankfort, 1 van de 14 supporters, werd van de tribune af geplukt en verdedigde de tweede helft het doel. Middenvelder Jimmy Zandbergen werd gewisseld vanwege een blessure en Menno Rohof werd achter de spits gepositioneerd door het coach-duo Daan Blom en Huub van Diepen. De tweede helft was volledig in handen van HOSV. Er werd ook meer druk gezet op de verdediging van Haarlem Kennemerland wat resulteerde in balbezit voor Tim Smal die de bal op de rand zestien terug legde op Yorick Oude Groen. Die schoot de bal vervolgens strak met binnenkant voet binnen, 1 - 2. Inmiddels had de linkshalf van Haarlem Kennemerland zijn tweede gele kaart gekregen en moest dus met rood het veld verlaten. Toch volgde er een korte periode waarin Haarlem Kennemerland druk wist te zetten op de HOSV verdediging en zelfs een keer de paal raakte.

Na nog een rode kaart voor een Haarlem Kennemerland speler vanwege dreigementen richting de scheidsrechter was HOSV, zoals het hoort tegen 9 man, heer en meester. Het was Quint Holleman die na een knappe actie vanaf de linker kant de bal klaarlegde voor Mark Oud die de bal simpel kon binnentikken. De drie punten waren hiermee zeker gesteld en werden meegenomen vanuit het stadion naar De Kolk.