Voetbalvereniging HOSV
Hoogwoud Opmeerse Sport Vereniging

welkom bij voetbalvereniging HOSV

de gezelligste vereniging van Opmeer

Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

HB Bouw Opmeer

www.hbbouwopmeer.nl

interview Ron Koeman

Op vrijdagavond afgesproken bij de Speulderai in Opmeer, of in de dorpsmond, café Loek. Ron Koeman zag er goed, volgens mij wel 10 kilo afgevallen en klaar voor een nieuw seizoen bij HOSV. Inderdaad lezers, Ron Koeman, komt weer terug bij HOSV en heeft er super veel zin in. Om deze reden wordt Ron in het zonnetje gezet en voorgesteld aan jullie. Waarom is Ron weg gegaan en waarom keert hij weer terug bij HOSV. Heeft het iets te maken met club liefde vergaat niet?

Op vrijdag 2 maart 2012 heb ik een interview afgenomen met Ron Koeman. Ik ken Ron al jaren en ik zag uit naar het gesprek. Ron was inderdaad afgevallen, zodat hij fit kan beginnen in het tweede van HOSV in het nieuwe seizoen, onder leiding van Egidio Oude Groen. Voor de gezellig, voor zichzelf maar ook zeker om “HOSV” te steunen.

Ron, ik ken je al jaren en wellicht veel HOSV leden, maar voor de nieuwe leden onder ons; stel je eens voor. Wie ben je en wat doe je? “Ja, wat zal ik eens zeggen. Ik ben Ron en 26 lentes jong. Ik woon tegenwoordig in Heerhugowaard samen met mijn vriendin Tessa. Ik werk als administrateur bij een verzekeringsmaatschappij in Heerhugowaard. Wat is jouw passie? De passies die ik heb in het leven zijn voetballen en ik ben een fanatieke liefhebber voor vissen samen met Jeffrey Gunst.” Ook wel bekend voor de HOSV liefhebbers, niet waar? “Ja inderdaad. Jeffrey heeft ook gevoetbald bij HOSV en zal wellicht ook terug gaan keren in het tweede bij HOSV.”

Je hebt al eerder gevoetbald bij HOSV. Waarom ben je toen weg gegaan? “Ik voetbalde bij HOSV toen ik nog klein was.” Was jouw vader, Kees Koeman, toevallig jouw trainer? “Nee, mijn vader heeft mij niet getraind, want ik werd toen getraind door Harry Smal en Nico Vriend. Dat ik dat nog heb onthouden, zeg. Rond mijn elfde jaarwerd ik geschout door Volendam en kon ik hoger gaan voetballen.” Dat is ook gewoon mogelijk bij HOSV, een super uitdaging. “Ja, zeker en ik heb daar enkele jeugdelftallen doorlopen.” Aan hoeveel moet ik dan denken? “Aan twee, Nienke, ik was immers nog een jochie.” Oké Ron, ik ben ook niet zo op de hoogte hoe dat allemaal gaat. “Na Volendam ging ik naar Hollandia in Hoorn om te voetballen.” Was dat geen stap terug? “Niet echt, want met dat team van Hollandia wonnen wij van mijn oude team van Volendam.” Dat klinkt zeker goed.

“Rond mijn negentiende levensjaar begonnen de blessures op te spelen. Dit had voornamelijk te maken mijn rugklachten en toen werd mij geadviseerd niet of nauwelijks meer te gaan voetballen. Helaas heb ik hier gehoor aan moeten geven. Ik heb na dit advies nog wel weer een jaar bij HOSV geprobeerd te voetballen, maar zonder succes.” Toch een beetje eigenwijs, Ron. “Ja, inderdaad eigenwijs, maar ik ben ook een stier hé.” Ik ken het gevoel. (voor de lezer, ik ben ook een stier van sterrenbeeld).

Jammer dat voorgaande niet is gelukt, maar je hebt toch gekozen om weer terug te keren naar HOSV. Wat is hiervan de reden? “De reden is, dat ik gewoon weer lekker wil gaan voetballen.” Ben je niet bang dat de blessures weer terug komen? “Nee, want ik ben weer fit aan het worden en de wil om echt te willen winnen die ik voorheen had - 500% geven van jezelf – is overgegaan in de realiteit en het plezier om in een teamverband te spelen. Het spelen in een teamverband mis ik ook en HOSV kan mij goed gebruiken. Dus één plus één is twee.” Dat is goed om te horen Ron, en gezellig dat je HOSV weer komt ondersteunen.

Wat maakt jouw speciaal voor het team? Wat voor soort voetballen ben jij? “ Hahah, wat een vraag Nienke. Eerlijk gezegd ben ik een luie voetballer.” Waar moet ik dan aan denken? “Verdediging is niet mijn hobby.” Wat dan wel? “Mensen vrij maken voor de goal, zodat andere en ook Jeffrey kunnen scoren.” Die mensen heb je ook nodig niet waar en Jeffrey moet toch maar komen voetballen bij HOSV, begrijp ik hieruit. “Ja inderdaad hahha. Voor de rest zijn de passen en het schot toch wel mijn specialisme binnen het team.”

De trainer, Egidio Oude Groen, heeft een specifieke trainingswijze en spel indeling gebaseerd op Co Adriaans, heb ik mij laten vertellen. Nu heb ik ook begrepen dat je al een paar keer hebt mee getraind. Hoe bevalt deze wijze of kan je daar nog niets over zeggen? “Ik heb nog maar twee keer mee getraind, wat ik overigens heerlijk vond. Maar ik ben daar nog niet echt mee bezig geweest dan wel zicht op. Ik ben nu ook meer aan het kijken of fit genoeg ben en dan kan Egidio kijken waar hij mij gaat plaatsen binnen het team.” Je bent wel bekend met de wijze? “Natuurlijk die wijze kent elke Ajacied”.

Heb je nog wijzingen waar de trainer zijn voordeel aan kan hebben? Vooral met betrekking tot jouw voetbal ervaring? “Durf ik nog niet zeggen. Daarvoor heb ik nog geen goed beeld kunnen schetsen van het team, de spelers en de manier van coaching dan wel voetbalspel.” Jammer wellicht later….. “ja, wellicht later.”

Wat wil jij bereiken bij en met HOSV? “Ik wil er voor zorgen dat er een eerste komt. Dat het eerste een jaar goed kan mee draaien en dat er daarna wellicht een kampioenschap in zit. Dit is ook een goed voorbeeld voor de eventuele nieuwe leden. Het aantrekken van nieuwe leden is natuurlijk van belang voor elke voetbal club, maar in het bijzonder voor HOSV op dit moment. Door het goed draaien van de selectie komt er weer bloei in de vereniging.” Zou jij je eigen kinderen ook bij HOSV plaatsen? “Dat is lastig om te zeggen. Zolang ik in Heerhugowaard woon en dan de kinderen in een ander dorp op voetbal plaatsen lijkt mij niet goed.”

Hoe zal jouw bijdragen hierin zijn? “Ik heb de ambitie om jeugdtrainer te worden bij HOSV. In voorgaande jaren ben ik dat ook geweest bij HOSV en het lijkt me leuk om dat weer op te pakken.” Dat is goed om te horen, want dat heeft HOSV in ieder geval al een jeugdtrainer. We lachen. “Ik deel deze mening.”

Ik heb begrepen dat HOSV nog meer spelers nodig heeft. Gaat HOSV dat redden? “Ik denk het wel. Als je iets wil dan lukt het ook wel. Je moet wel de juiste mensen benaderen.” Hoeveel hebben jullie er nu? “Ik geloof dat er nu vier officieel bij zijn gekomen en dat ze nog met andere bezig zijn. Sommige kunnen helaas moeilijk een keuze maken. Alleen is dit nog te kort voor een gezonde selectie” Hoeveel hebben jullie er nodig in totaal? “Ik versta onder een selectie, een eerste en een tweede, en ik weet niet hoe HOSV daar tegenover staat. Voor een gezonde eerste en tweede heb je zeker wel ?? spelers nodig” Denk je niet dat het alleen lukt met een eerste? “Natuurlijk wel, maar wat is mooier om een eerste en een tweede te hebben… Zeker een droom van HOSV, de oude tijden gaan dan weer herleven.” Positieve gedachten Ron, goed!

Zou je vader weer gaan terugkeren bij HOSV of zou jij dat willen? “Natuurlijk als je mijn vader weer terug kan halen, maar ik denk dat het niet gaat lukken. Daarentegen! Club liefde vergaat niet. Hij denkt op dit moment dat hij voor AZ is, maar het is en blijft een Ajacied in hart en nieren hahah.”

Al weer de laatste vraag Ron, kunnen we een borrel doen. “Nienke, ik drink al een jaar niet en dat bevalt mij prima. Dus een drankje is gezellig.” Dat is ook zo, helemaal vergeten. Heb je er zin in? “Nee, zegt Ron. Grapje. Ik heb er juist heel veel zin in om weer te voetballen en te spelen binnen een teamverband. Het mee trainen en de vreugde vooraf, zoals nieuwe spulletjes aanschaven ect is al helemaal leuk.”

“Hopelijk zullen er meer mensen zich opgeven voor een interview. Het is leuk om te doen en om te lezen. Alles voor de club niet waar!”

Inderdaad Ron, zou leuk zijn. De website zal dan meer gaan leven, wat weer meer sponsoren kan aantrekken. Wellicht een stukje met de pen wordt doorgegeven aan…..

agenda
sponsors