HB Bouw Opmeer

Winst veteranen op Kleine Sluis

Kleine Sluis Ve1  -  HOSV Ve1      1  - 5

Rond 10.00uur vertrokken we richting Kleine Sluis. Door veel blessures en afzeggingen hadden we Egiodio en Raymond Oudejans gevraagd om mee te voetballen zodat we met 12 spelers konden beginnen.

Het was een warme en rustige start van de wedstrijd en Kleine Sluis speelde de bal netjes rond we kwamen er niet aan maar ook echt gevaarlijk werd het de eerst 5 minuten ook niet.

Eigenlijk toen we de eerste keer de bal onder controle hadden speelde Ferry Egidio aan die er snel van door ging en de bal in de linkerkruising over de keeper in doelschoot.

Daarna ging het spel op en neer maar controleerde we de wedstrijd en door onze snelle spitsen bleef Kleine Sluis behoudend voetballen. Op een bepaald moment werd Egidio vanachter geraakt waarvoor de scheidsrechter niet floot, Egidio was er niet mee eens en kon met een gelekaart voor 10 minuten van het veld af. Dat zou dus wel even moeilijk worden maar in plaats daarvan kon Ferry alleen voor de keeper worden gespeeld en om speelde de keeper en maakte 2 - 0. Nog steeds is Egidio buiten de lijnen en op het middenveld spelen Marco, Piet en René de bal rustig rond. Achterin is er ook weinig gevaar want Paul speelt een goede wedstrijd als voorstopper en Coen is het slot op de deur waar de spitsen van Kleine sluis niet langskomen.

Weer een snelle uitval met goed storend werk van Raymond Oudejans waardoor de verdediging er steeds niet goed uit kan komen. Ferry krijgt de tweede kans alleen voor de keeper en deze gaat er ook in. Dan mag Egidio nog enkele minuten spelen voordat hij weer op weg moet naar Opmeer, Egidio nog bedankt voor je aandeel in de 1ste helft al waren het geen 35 minuten. De scheidsrechter bepaalde dat we 35 minuten moesten spelen, 35 + moet 35 minuten spelen. Ik heb het nog even nagekeken maar het is gewoon 30 minuten voor 35+ en 45+ veteranen!

Na de rust moesten we met een geblesseerde René Meijners verder spelen omdat we verder niemand hadden met een spelespas.Fred verving Egidio op het middenveld en samen met Marco ging dat prima.

Maar de energie van Kleine Sluis was al wat weggeebd. Er kwamen wel enkele kansen voor Kleine Sluis en een prachtige redding van Jochem voorkwam een tegen doelpunt.

Wat vorige week niet lukte nu wel,namelijk doelpunten maken. Voorzet van rechts door Raymond werd als laatste nog door Piet Oud in doel getikt, dat was 4 - 0. Het kon niet op toen een voorzet van Raymond door Marco  er simpel werd ingetikt, 5 -0.

De laatste 10 minuten kwam Kleine Sluis nog opzetten,maar er werd veel naast of overgeschoten. Een lichte overtreding van Marco in het strafschop gebied werd met een penalty bestraft In de eerste helft werd Marco op vergelijkbare manier gevloerd maar toen was het niets volgens de scheidsrechter. Deze penalty werd recht in doel geschoten terwijl Jochem naar links dook.

Dat was het einde van de wedstrijd waarbij we prima gevoetbald hebben en verdient de punten hebben binnen gehaald.

Het spitsen koppel Ferry en Raymond lijkt elkaar goed te vinden dus mogelijk tot een volgende wedstrijd.

Het was een leuke wedstrijd waar de scheidsrechter op enkele onzekerheden in het begin van de wedstrijd goed floot en waar iedereen van HOSV door gewoon te voetballen en elkaar te helpen een hele goede wedstrijd speelden.