HB Bouw Opmeer

Veteranen: ALC - HOSV 0 - 3

Na twee maanden winterstop konden we vandaag weer spelen. Het was droog en vroor niet meer, als was er wel een stevige wind. Met een selectie van 12 spelers gingen we richting Abbekerk. Jos was er op loopafstand dus hadden we twee wissels.

Lodewijken Fabian waren de wissels want op het middnveld en voorin kwamen Marco en Ferry terug van blesures dus was het even kijken hoe dat allemaal zou gaan.

De eerste helft met voor de wind speelden we de meeste tijd op de helft van ALC. We kregen kansen maar schoten naast, op de keeper of de bal werd tot corner verwerkt.

ALC kreeg twee kansen waarbij er 1 voorlangs werd geschoten. Jochem kwam beide keren goed uit zijn doel waardoor het moeilijk werd om op doel te schieten. Drie minuten voor de rust werd een mooie combinatie tussen Fred en René Aay netjes door Fred afgerond: 0 - 1 in de rust.

Dat gaf vertrouwen voor de tweede helft, maar ook hier bleef het moeilijk door de verdediging te komen. Coen werd de spits en Fabian ging achterin spelen. Er kwamen wel mogelijkheden maar een paar keer buitenspel voorkwam een nieuw doelpunt. Er werd goed overgespeeld en de zijkanten werden goed benut, zodat Piet een mooie voorzet kon geven, die over de keeper in doel belandde! Het was 2- 0 en het was nu makkelijker om rond te spelen. We bleven de meeste tijd op de helft van ALC voetballen. We speelden via de zijkanten, maar kregen niet de ruimte om te schieten of wachtte net iets te lang. Op het eind verving Marco Rene en een combinatie van Lodewijk naar Marco werd mooi door Marco afgerond. De 3 - 0  was een mooie stand en ALC kreeg nog een hoekschop maar kon niet meer gevaarlijk worden.

Na 2 maanden rust werd er goed gespeeld, dit kunnen we volgende week tegen Wieringerwaard dan doorzetten.