Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

VVS '46 VE 2 - HOSV VE 1

Zondag 3 november de derby tegen VVS is altijd lastig, het was gelukkig droog weer maar wel met veel wind.

Met twaalf spelers is het elftal weer kompleet. Helaas geen keeper dus wie wil in doel, vraagteken?.  Fabian en René zijn bereid om elk een helft te keepen, zodat we de eerste helft met Fabian op doel beginnen. We beginnen de wedstrijd goed en drukken VVS terug op eigen helft. Rob en Paul houden het centrum goed dicht en Gert en Raymond verdedigen aan de buitenkanten de lastige aanvallers van VVS.

We krijgen enkele kansen maar schoten op doel gaan over of worden gepakt door de keeper. Remco sprint alleen op de keeper, maar deze weet de bal nog te pareren.
Dan wordt een corner van Coen verkeert beoordeelt door de keeper van VVS die de bal in het doel tikt. Daarna ga we voor een volgende goel, die gemaakt wordt Remo, die de bal van rechts in de linkerkruizing volleerd. Er komen meer kansen maar het geluk zit niet mee.
Fabien tikt nog een gevaarlijke hoge bal uit het doel, maar verder is VVS niet heel gevaarlijk. Het blijft 2 - 0 bij de rust.

De tweede helft hebben we wat meer tegenwind, maar we houden controle over de wedstrijd. VVS dringt wel meer aan en bij een van de aanvallen wordt de bal niet goed wegwerkt en kan de tegenstander via een hakje  1 - 2 maken.  Het wordt wat rommeliger en de passes komen niet altijd goed aan of de vrije man wordt niet gevonden. Lodewijk krijgt nog een mooie kans met een lob, maar deze gaat net over. Ook Piet krijgt een mooie kopkans maar door een duwje in de rug gaat de bal voorlangs. Nu gaat het spel over en weer, maar VVS krijgt de betere kansen. Dennis en Idris houden voor in de verdedigers bezig maar krijgen niet de ruimte om te schieten of door te lopen naar de keeper.

Nog enkele acties voor ons doel maken het lasitg. Een hoge bal wordt door René tegen de lat getikt en komt terug in zijn handen. Een kop bal van een verdediger (?) beland tegen de paal, gelukkig geen doelpunt. De scheidsrechter fluit na 32 minuten af en een verdiende winst en drie punten nemen we mee naar huis.

Het was een leuke en vooral spannende wedstrijd, waarbij de scheidsrechter een prima wedstrijd floot.