Hoofdsponsor

HB Bouw Opmeer

DESS 1 - HOSV 1

Iedereen wist van de derby, en iedereen had er ook zin aan om te gaan winnen.

De 1e kans in de 2e minuut, na een corner van Patrick, schiet Jos net over de kruising. In de 5e minuut komt HOSV goed weg doordat een schot van DESS net voorlangs gaat. Weer 2 minuten later is Patrick erdoor en schiet de bal naast. In de 9e minuut gaat er weer een kans van ons over en nu raken de ploegen een beetje in evenwicht. Er worden aan beide zijde veel corners weg gegeven en uit een van die corners ontstaat een penalty voor DESS. Dennis (nieuwe spits voor vandaag) houdt een tegenstander vast en deze gaat gewillig liggen. De penalty wordt zuiver ingeschoten en DESS leidt met 1-0. Wij proberen nog wel, maar wat er moet gebeuren lukt niet. Wel krijgt Stefan nog op de middellijn een gele kaart.

Tom Glorie, die de 1e helft de bal vaak van de voet liet springen, werd gewisseld voor Renee bij het begin van de 2e helft. Door een verkeerde inschattingsfout van zowel onze verdediging als Menno, mag DESS in de 6e minuut de 2-0 scoren. De scheids neemt een aantal verkeerde beslissingen, wat in het voordeel van DESS uitpakt. Mark Oud valt in de 12e minuut in voor Daan (speelde een prima wedstrijd). In de 20e minuut pakt Patrick geel voor te veel praten (hij is toch aanvoerder??).

De 26e minuut valt Duco in voor Jordy, die op was en geen kramp wilde krijgen. Even later krijgt ook Renee nog geel. Renee schiet in de 41e minuut nog een bal op de binnenkant paal, en de rebound mag rustig worden weggewerkt door DESS. Als Maarten dan een vrije trap op onze linkerkant over de zijlijn schiet, is daarmee ook ons peil aangegeven.

Heel snel vergeten en de komende wedstrijden weer scherp.